4. Terapötik Hikâye Yazarlık Atölyesi “Terapötik hikayenizi yazmaya ilk adım…”
‘YİA Uzmanlık Atölyeleri’

22 Nisan- 10 Haziran, 2024 I Pazartesi I 21.00-23.30 (10 Hafta) / Ön başvurular 27.01.2024- 21.04.2024


Program Adı YİA 4. Terapötik Hikâye Yazarlık Atölyesi
Moderatör Klinik Psikolog Mehmet Teber
Eğitimciler Yeni İnsan Akademi Klinik Psikolog Mehmet Teber, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan, Klinik Psikolog Talha Tolunalp
Uygulama Yeni İnsan Akademi
Ay Nisan- Haziran
Süre 10 Hafta
Tarih 22 Nisan- 10 Haziran I Pazartesi, 21.00: 23.30
Katılımcılar Ruh sağlığı uzmanları, çocuklar ve ailelerle çalışan uzmanlar, sağlık personeli, lisans ve ön lisans mezunu aile danışmanları, çocuk gelişimciler, dil konuşma, ergoterapist, sosyal hizmet, okul öncesi, özel eğitim, ilgili meslek grupları ve ilgili üniversitelerin 4. sınıf öğrencileri katılabilir.
Kriterler Yazma denemeleri, dergi, blog ve hikâye yazma becerisi, katılım kriterleri arasındadır.
Katılım Şekli Online, zoom programı üzerinden.  Başvuru adresindeki e-posta adresine katılım linki gönderilecektir.
Materyaller Terapötik Hikâye Kitaplığı, 8 Kitap ve YİA Katılım Belgesi
Kayıt Alt sekmedeki ön başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Ücret 01.04.2024- 21.04.2024 I 12.600,00 YTL

“Terapötik hikâyenizi yazmaya ilk adım…”

Özel içeriğiyle ülkemizde ilk defa hazırlanan Terapötik Hikâye Yazım ve Yazarlık Atölyesi’nin dördüncü programı başlıyor. İlk programlardan mezun olan ve hikâye metinleri başarılı olan adayların terapötik hikâyeleri basılmış olup, yazarlık süreçleri başlamıştır.

Terapötik hikâye yazım ve yazarlığı konusunda ülkemizdeki öncü isimlerden Klinik Psikolog Mehmet Teber ve Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzm. Elif Konar Özkan ve Klinik Psikolog Talha Tolunalp’in eğitim vereceği program, teori ve pratik uygulamalarla 10 hafta sürecektir.

Atölye programını başarıyla bitiren adaylar, terapötik hikâye metinlerinin kitaplaştırılması için Yeni Aile Yayınları’na başvurabilecektir. Hikâye metinleri, yayın kurulunda uygun bulunan ve anlaşma yapılan katılımcılar, yazarlığa ilk adımı atabilirler. Kitaplaşan terapötik hikâye metinleri Yeni Aile Terapötik Hikâye Kitaplığı içerisinde yer alacaktır.

Yazma yeteneği, dergi, blog ve hikâye yazma becerisi katılım kriterleri arasındadır.

Programa; ruh sağlığı uzmanları, çocuklar ve ailelerle çalışan uzmanlar, sağlık personeli, lisans ve ön lisans mezunu aile danışmanları, çocuk gelişimciler, dil konuşma, ergoterapist, sosyal hizmet, okul öncesi, özel eğitim, ilgili meslek grupları ve ilgili üniversitelerin 4. sınıf öğrencileri katılabilir.

Mehmet Teber, Klinik Psikolog
1980 yılında İzmit’te dünyaya geldi. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi burada okudu. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden 2003 yılında “Onur Derecesi” ile mezun oldu. İlk yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri’nde, ikincisini ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi Klinik Psikoloji’de aldı. İkinci yüksek lisansını oyun terapisi alanındaki tezi ile tamamladı. Mehmet Teber halen Klinik Psikoloji alanındaki doktorasına devam etmektedir.

Elif Konar Özkan, Öğr. Gör. Çoc. Gel. Uzmanı
Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Özkan, çocuk gelişimi ve eğitimi (Selçuk Üniversitesi-2004) ve Nörobilim (Üsküdar Üniversitesi, 2022) alanlarında yüksek lisans yaptı. Çocuk Eğitimi ve Edebiyatı alanında çok sayıda makale yayımladı ve bu alanda birçok kitabın editörlüğünü yaptı.

Talha Tolunalp, Klinik Psikolog
1991 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi burada okudu. Lisans eğitimini İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji, yüksek lisans eğitimini de Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans tezi kapsamında “Ebeveynlerin Çocuklarıyla Oyun Oynama Alışkanlıkları ile Çocuklarda Görülen Davranış Sorunları Arasındaki İlişki” konusunu çalıştı.

Programa; ruh sağlığı uzmanları, çocuklar ve ailelerle çalışan uzmanlar, sağlık personeli, lisans ve ön lisans mezunu aile danışmanları, çocuk gelişimciler, dil konuşma, ergoterapist, sosyal hizmet, okul öncesi, özel eğitim, ilgili meslek grupları ve ilgili üniversitelerin 4. sınıf öğrencileri katılabilir.

KİMLER KATILABİLİR?:
ruh sağlığı uzmanları, çocuklar ve ailelerle çalışan uzmanlar, sağlık personeli, lisans ve ön lisans mezunu aile danışmanları, çocuk gelişimciler, dil konuşma, ergoterapist, sosyal hizmet, okul öncesi, özel eğitim, ilgili meslek grupları ve ilgili üniversitelerin 4. sınıf öğrencileri katılabilir.

BAŞVURU FORMU:
Katılım kriterlerine uygunsanız, başvuru formunu doldurabilirsiniz. Başvuru formunuza onay e-posta adresinize gönderilecektir.

ÖDEME:
Onay linki akabinde “ödeme linkine tıklayarak” veyahut eğitim ödeme portalının bulunduğu “www.digetemarket.com” sitesinde bulunan, eğitimler sekmesindeki ilgili eğitimi seçerek ödeme yapabilirsiniz.

PROGRAM KATILM LİNKİ:
Programa katılım linki, kayıtlı e-posta adresinize gönderilecektir.

İLETİŞİM:
Merak ettiğiniz hususlar olduğunda veyahut sorun yaşadığınız durumlarda aşağıdaki iletişim kanallarından irtibat kurabilirsiniz.

E-posta           : [email protected]
Instagram     : @yeniinsanakademi
Telefon           : 0533 314 30 99
Whatsapp      : 0850 305 35 99

Ön Başvuru Yap

*Ön başvuru onayı, e-postanıza gönderilir.

Ödeme Linki

* Ön başvuru onayından sonra, linke tıklayarak www.digetemarket.com eğitim portalından ödeme yapabilirsiniz.