21 Temmuz- 08 Eylül 2023 I Cuma I 21.00-23.30 (8 Hafta)
Terapötik Hikâye Anlatıcılığı, Atölye Programı
‘YİA Uzmanlık Atölyeleri’


Program Adı YİA Terapötik Hikâye Anlatıcılığı, Atölye Programı
Eğitimciler * Mehmet Teber, Klinik Psikolog
* Elif Konar Özkan, Öğretim Görevlisi
* Fatih Er, Seslendirme Sanatçısı.
Uygulama Yeni İnsan Akademi
Dönem Yaz
Tarih Temmuz- Eylül, 21.07.2023- 08.09.2023
Günler ve Saatler 8 Hafta, Cuma, 21.00: 23.30
Katılım Şekli Online, Zoom programı üzerinden.  Başvuru adresindeki e-posta adresine katılım linki gönderilecektir.
Kimler Katılabilir Ruh sağlığı uzmanları, oyun terapistleri, çocuklar ve ailelerle çalışan uzmanlar, çocuk gelişimciler, sağlık çalışanları, sosyal hizmet uzmanları, aile danışmanları, ilgili meslek grupları ve ilgili üniversitelerin 4. sınıf öğrencileri
Materyaller * Katılımcılara, 4 kitaplık Terapötik Hikâye ve Etkinlik Kitap Seti hediye edilecektir.
* YİA Terapötik Hikâye Anlatıcılığı Katılım Belgesi verilecektir.
Özel Fırsat * Ön başvuru yapan ilk otuz kişiye özel kişiye özel indirim çeki verilecektir.
* YİA Üyelerine ek indirim verilmektedir.
Ek Fırsat * Katılımcılar Yeni Aile Yayınlarından çıkan 36 kitaptan oluşan Terapötik Hikâye ve Etkinlik Kitaplığını almak isterse özel indirim çeki verilecektir.
Kazanımlar Programda 5 ana kazanım olacaktır.
* Katılımcılar beden dili, sesin doğru kullanımı ve çocuklara anlatım konusunda bilgi ve beceri sahibi olacaktır.
* Katılımcılar hikâye anlatıcılığı metodu hakkında bilgi ve beceri kazanacaklardır.
* Katılımcılar terapötik hikâye anlatıcılığı hakkında bilgi ve beceri kazanacaklardır.
* Program sonunda kendi seslerinden terapötik hikâye seslendirebilecektir.
* Terapötik Hikâye Yazarlık Atölyesi Programı’ndan mezun olup kitabı çıkan yazarlara kendi seslerinden hazırlanmış sesli ve görüntülü kitap hazırlanacaktır.
* Terapötik Hikâye Yazarlık Atölyesi Programı’ndan katılmayanlara ise katıldıktan sonra bu hak verilecektir.
Ücret 3950 TL yerine 3.500 TL. (Ayın 15’ne kadar yapılan başvurular için geçerlidir..)

Terapötik Hikâye Anlatıcılığı Atölye Programı
“Terapötik hikâye anlatıcılığına özel dokunuşlar…”

İyileştirici hikâyelerin dünyasına hoş geldiniz…

Pek çok çocuk, baş etmesi zor olan travmatik deneyimlere ve rahatsız edici duygulara sahiptir. Bu duyguları yönetmeleri için onlara yardım edilmesi önemlidir. Bu destek onlara duygularını doğal ve güvenli bir şekilde keşfetmeleri için araçlar sağlar. Terapötik hikâye anlatımının kullanılması, bu çocukları desteklemek için potansiyel bir yaklaşım sunar.

Hikâye metaforunun kullanımı, okuyucunun çocuklarla, onların durumu hakkında doğrudan konuşmaktan daha az rahatsız edici, saygılı bir şekilde iletişim kurmasını sağlar. İyi seçilmiş bir terapötik hikâye, bir çocuğun durumuna ilişkin empatik bir anlayış iletebilir. Okuyucu, hikâye aracılığıyla olumlu onaylayıcı mesajlar iletebilir.

Bir çocuğa terapötik hikâye kitabı sunarken, değişim sağlayacak çok güçlü bir mesaj iletmek mümkündür!
Seçeceğiniz terapötik hikâye, terapötik anlatım yönetiminiz ve ileteceğiniz mesajların çocukların dünyasında kısa sürede çok olumlu değişimler yapacaktır.

Avrupa’da bir ilk…

Terapötik hikâyelerın öneminin farkındalığıyla ülkemizde ilk olarak “Terapötik Hikâye Yazarlık Atölyesi Programı”nı 2022 yılında açtık. Bu programlardan mezun olan 28 adayın terapötik hikâye metnini Yeni Aile Yayınları kitaplaştırırdı.

Şimdi ikinci ve daha heyecanlı bir aşamada geçiyor ve içeriğiyle Avrupa genelinde ilk defa ülkemizde yapılacak Terapötik Hikâye Anlatıcılığı Atölye Programı’na başlıyoruz.


PROGRAM EĞİTİMCİLERİ

2 ay sürecek programda, 3 eğitimci yer alacaktır:

* Mehmet Teber, Klinik Psikolog

* Elif Konar Özkan, Öğr. Görevlisi

* Fatih Er, Dublaj ve Seslendirme Sanatçısı

 

PROGRAM İÇERİĞİ

8 hafta boyunca Cuma günleri yapılacak program, 5 bölümden oluşuyor

* Seslendirme Eğitimi: Beden dili, Türkçe’nin doğru kullanımı, sesin doğru kullanımı, çocuklara anlatım

* Hikâye Anlatımı: Hikâye anlatımı teknikleri ve anlatım performans örnekleri

* İyileştirici Hikâyelerin Dünyası: Terapötik hikâyeler ve terapötik hikâyelerin anlatımı

* Uygulama: Atölye programı bitiminde, katılımcılar seçecekleri bir terapötik hikâyeyi seslendirecekler. Yapacakları seslendirmeler üzerinden, eğitmen hocalar kanaatlerini bildirerek özgün bir hale gelmesine katkıda bulunacaklar. Eğitimci hocaların onay verdiği seslendirmeler, Yeni Aile Yayınları tarafından sesli ve görüntülü kitap haline getirilecektir.

* Çıktılar: Terapötik Hikâye Yazarlık Atölye Programı’na katılan ve terapötik hikâye kitabı çıkarılan yazarlara, atölye bitiminde eğitimci hocaların onay verdiği kendi seslerinden görüntülü kitap videoları hazırlanacaktır. Videolar, kitap alanlara yanında hediye verilecektir.

 

PROGRAM MATERYALLERİ

* Katılımcılara, 4 kitaplık Terapötik Hikâye ve Etkinlik Kitap Seti hediye edilecektir.
* YİA Terapötik Hikâye Anlatıcılığı Katılım Belgesi verilecektir.

 

PROGRAM KAZANIMLARI

Programda başlıca 5 ana kazanım olacaktır.

* Katılımcılar beden dili, sesin doğru kullanımı ve çocuklara anlatım konusunda bilgi ve beceri sahibi olacaktır.

* Katılımcılar hikâye anlatıcılığı metodu hakkında bilgi ve beceri kazanacaklardır.

* Katılımcılar terapötik hikâye anlatıcılığı hakkında bilgi ve beceri kazanacaklardır.

* Program sonunda kendi seslerinden terapötik hikâye seslendirebilecektir.

* Terapötik Hikâye Yazarlık Atölyesi Programı’ndan mezun olup kitabı çıkan yazarlara kendi seslerinden hazırlanmış sesli ve görüntülü kitap hazırlanacaktır.

* Terapötik Hikâye Yazarlık Atölyesi Programı’ndan katılmayanlara ise katıldıktan sonra bu hak verilecektir.


KİMLER KATILABİLİR?

Ruh sağlığı uzmanları, oyun terapistleri, çocuklar ve ailelerle çalışan uzmanlar, çocuk gelişimciler, sağlık personeli, sosyal hizmet uzmanları, aile danışmanları, ilgili meslek grupları ve ilgili üniversitelerin 4. sınıf öğrencileri programa katılabilir.


SOSYAL BİR KATKI

Programın net geliri, depremzede çocuklar için başlatılan Elin Elimde Psikososyal Destek Programı kapsamında hazırlanan Bi Kutu Umut Terapötik Etkinlik Seti Projesi’ne aktarılacaktır.

Mehmet Teber, Klinik Psikolog
1980 yılında İzmit’te dünyaya geldi. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi burada okudu. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden 2003 yılında “Onur Derecesi” ile mezun oldu.

İlk yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri’nde, ikincisini ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi Klinik Psikoloji’de aldı. İkinci yüksek lisansını oyun terapisi alanındaki tezi ile tamamladı. Mehmet Teber halen Klinik Psikoloji alanındaki doktorasına devam etmektedir.

Yenikapı Psikoloji ve Terapi Yayınları’nın Genel Yayın Danışmanı’dır.

Elif Konar Özkan, Öğretim Görevlisi
1976 İstanbul doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul`da; lisansını Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği (2000) bölümünde tamamladı. Türk Dili ve Edebiyatı (Fatih Üniversitesi-2003), Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (Selçuk Üniversitesi-2004) ile Nörobilim (Üsküdar Üniversitesi, 2022) alanlarında yüksek lisans yaptı. Çocuk Eğitimi ve Edebiyatı alanında çok sayıda makale yayımladı ve bu alanda birçok kitabın editörlüğünü yaptı. Marmara Üniversitesi’nde Türkçe Eğitimi alanında doktora eğitimine devam etmektedir.

Çocukları (genetik kodu, cinsiyeti, gözünün rengi, kıyafeti, ekonomik durumu, ilgileri, istekleri, hayalleri birbirinden farklı farklı bütün çocukları), edebiyatı, resim çizmeyi, yazmayı, müziği, anlatmayı hayal meyal hatırladığı dönemlerden beri sevdi, sevmeye devam etti.
Eşiyle birlikte yazdığı altı kitaplık Taş Masalları 2016’da ve üniversite yıllarından beri derlediği çocuk oyunları Her Yerde Oyun adıyla 2020’de Erdem Yayınları’ndan; yine eşiyle birlikte yazdığı masalları Bu Bir Masal Mı adıyla 2021’de Beyazbulut Yayınları’ndan yayımlandı.

2007-2019 yılları arasında Erdem Yayınları’nda çalışan ve çeşitli üniversitelerde dersler veren Özkan, 2019 yılından itibaren Üsküdar Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünde görev yapmakta ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Masal Okulu danışman, eğitimci ve anlatıcı öğretmen kadrosunda yer almaktadır.

Yeni İnsan Akademi Terapötik Hikaye Yazarlık Atölyesi Eğitmenidir.


Fatih Er, Seslendirme Sanatçısı

İlk, orta, lise ve üniversite hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. 17 yıldır sesiyle, sözüyle, farklı zamanlarda da yüzüyle ulusal medyada ve sahnede yer alıyor.
Binden fazla film ve belgeselde dublaj yapmıştır. Bilinen birçok yetişkin ve çocuk karakterinin seslendirmesini yapmıştır.
Yüzden fazla etkinlikte sunuculuk yapmıştır.

Tiyatro oyunlarında ve dizilerde roller almış; yönetici, akademisyen, öğretmen ve siyasetçilere drama, hitabet teknikleri dersi vermiştir.
İngilizce ve Türkçe sunuculuk, seslendirme yapan Fatih Er, ulusal bir çocuk kanalının seslendirmeni olarak hala görev yapmaktadır.

KİMLER KATILABİLİR?:
Ruh sağlığı uzmanları, oyun terapistleri, çocuklar ve ailelerle çalışan uzmanlar, çocuk gelişimciler, sağlık çalışanları, sosyal hizmet uzmanları, aile danışmanları, ilgili meslek grupları ve ilgili üniversitelerin 4. sınıf öğrencileri programa katılabilir.

BAŞVURU FORMU:
Katılım kriterlerine uygunsanız, başvuru formunu doldurabilirsiniz. Başvuru formunuza onay e-posta adresinize gönderilecektir.

ÖDEME:
Onay linki akabinde “ödeme linkine tıklayarak” veyahut eğitim ödeme portalının bulunduğu “www.digetemarket.com” sitesinde bulunan, eğitimler sekmesindeki ilgili eğitimi seçerek ödeme yapabilirsiniz.

PROGRAM KATILM LİNKİ:
Programa katılım linki, kayıtlı e-posta adresinize gönderilecektir.

İLETİŞİM:
Merak ettiğiniz hususlar olduğunda veyahut sorun yaşadığınız durumlarda aşağıdaki iletişim kanallarından irtibat kurabilirsiniz.

E-posta           : [email protected]
Instagram     : @yeniinsanakademi
Telefon           : 0533 314 30 99
Whatsapp      : 0850 305 35 99

Ön Başvuru Yap

*Ön başvuru onayı, e-postanıza gönderilir.

Ödeme Linki

Ön başvuru onayından sonra, www.digetemarket.com eğitim portalından ilgili program adı seçilerek ödeme yapılır.